MOROTSSOPPA MED KOKOSMJÖLK
En enkel, god och vegetarisk vardagssoppa gjord på morötter och kokosmjölk. Behåll gärna skalet på morötterna för ännu högre innehåll av vitamin A och fibrer.


Ingredienser (4-6 portioner)
1 gul lök, skalad och grovt hackad
5 morötter, tvättad och skurna i bitar
1 burk kokosmjölk
4-8 dl vatten, beroende på konsistens
2-3 tsk färsk riven ingefära
1,5 grönsaksbuljong
olivolja
citronsaft
salt, peppar
sweet chilisås
eventuellt limeblad
Gör så här
Fräs löken och morötterna i en gryta med olivolja. Tillsätt vatten, kokosmjölk, ingefär och buljongtärning. Koka på svag värme under lock i ungefär 10-20 minuter, tills grönsakerna mjuknat. Krydda med salt, chiliflakes, torkade limeblad, peppar, citronsaft och sweet chilisås. Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer. Späd eventuellt med mer vatten för önskad konsistens. Servera med till exempel en klick crème fraîche eller matyoghurt och smörgås.