HET VITKÅLSSOPPA

En het vitkålssoppa gjord på det där vitkålshuvudet som aldrig tycks ta slut. Denna soppa förgyller vilken regnig kväll som helst. Ett perfekt sätt att bibehålla och utnyttja vitaminerna i kålen. Alla ingredienser är ungefärliga, gå på känsla och smaka av. Toppad med chiliflakes för extra hetta och serverad med hembakat bröd. 
Ingredienser (6-8 portioner)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor 
800 gram vitkål 
1,5 liter vatten 
1 tsk salt
1 tsk salladskrydda 
0,5 tsk torkad oregano 
0,5 tsk torkad basilika 
0,5 tsk svartpeppar
1 grönsaksbuljongtärning 
1 torkad chilifrukt/chiliflakes 
1,5 dl matlagningsgrädde
1 dl créme fraiche 
2 msk pesto 
Rapsolja 
 
Gör så här
Hacka lök och vitlök i matfett tills det mjuknar. Hacka vitkål och fräs tillsammans med löken. Tillsätt vatten, kryddor och buljongtärning. Låt koka tills kålen är mjuk, cirka 10-15 minuter. Stavmixa till en slät soppa. Häll i grädde, créme fraiche och pesto. Låt koka upp och smaka av. 
 
SOPPOR | |
Upp