SOLROSFRALLOR

Ett glutenfritt favoritbröd från kokboken Nytt bröd – baka gott utan gluten.
Ingredienser (12 frallor)
600 gram vatten 
25 gram jäst
100 gram maizena 
100 gram sojamjöl
160 gram bovetemjöl 
40 gram rismjöl
50 gram solroskärnor
40 gram psylliumfröskal
1 tsk salt
 
Gör så här 
Lös upp jästen i ljummet vatten. Väg upp övriga ingredienserna i en separat bunke, rör ihop och tillsätt sedan till jästblandningen. Låt degen arbeta ett par minuter. Täck över degen med plastfolie och låt jäsa ungefär 1,5 timme. Ta upp degen på bakbordet och dela upp den i 12 bitar. Använda blöta händer och forma varje bit till en rund fralla. Låt degen jäsa ytterligare en timme övertäckt med plast. Grädda frallorna i 225 grader i cirka 20 minuter. 
 
BRÖD | |
Upp