MEDELHAVSPASTA MED AUBERGINE

En fantastiskt god vegetarisk rätt som passar perfekt som vardagsmat. Rätten går lätt att variera efter både smak och säsong genom att välja olika grönsaker och smaksättningar, till exempel zucchini. Testa att toppa med lite rostade nötter eller fröer för mer textur. För glutenfritt – välj glutenfri pasta. 
Ingredienser (4 portioner)
4 portioner pasta
1 tärnad aubergine 
2 vitlöksklyftor
250 gram cocktail-/körsbärstomater
1 näve basilika
60 gram blad-/babyspenat
150 gram fetaost
olivolja
salt och peppar
hyvlad/riven parmesan 
 
Gör så här
Koka pastan. Hacka grönsakerna och vitlöken. Fräs mjuka i olivolja. Tillsätt spenat och basilika mot slutet. Blanda grönsakerna och tärnad fetaost med den avrunna pastan. Strö över parmesan och smaka av med salt och peppar. 
 
VEGETARISKT | |
Upp